• 't Dijkhuis Borne

Particuliere Giften

 

Fiscaal aftrekbaar

Misschien is het iets voor u om een deel van uw inkomen te schenken aan de Stichting Vrienden van ‘t Dijkhuis. Stichtingen die bij de belastingdienst bekend staan als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn vrij van successie- en schenkingsrecht. De Stichting Vrienden van ‘t Dijkhuis beschikt over de ANBI status. Dit betekent dat wij geen belasting over uw gift hoeven te betalen. U als gever, kunt de gift fiscaal aftrekken van uw belastbaar inkomen. U kunt kiezen voor een eenmalige gift of een periodieke gift.

 

eenmalige gift

U kunt ervoor kiezen om een eenmalige gift aan de Stichting Vrienden van ’t Dijkhuis te schenken. Deze gift is aftrekbaar als het totale bedrag hoger is dan 1% van uw verzamelinkomen. Hierbij geldt een minimum van 60 euro. Elke euro boven deze grens is aftrekbaar tot een maximum van 10% van het inkomen.

Voor meer informatie neemt u contact op met Marian van Iersel. Dat kan via telefoonnummer 06-14645422 Of maak contact via ons contactformulier op onze website.

Meer Informatie

periodieke schenking

Een andere mogelijkheid om de Stichting Vrienden van ’t Dijkhuis te steunen is door middel van een periodieke schenking. Tot 1 januari 2014 moest u de periodieke schenking laten vastleggen bij de notaris. Tegenwoordig is dit niet meer verplicht. Nu kunt u ons formulier ‘doorlopende machtiging’ invullen. Om te profiteren van de giftenaftrek moet u minimaal 5 jaar een vast bedrag overmaken. Daarnaast gelden de volgende voorwaarden:

- U heeft de schenking vast laten leggen;
- U maakt minstens één keer per jaar een bedrag over naar Stichting Vrienden;
- De bedragen die ju overmaakt zijn steeds even hoog;
- De bedragen worden minimaal 5 jaar achter elkaar overgemaakt naar Stichting Vrienden;
- De gift stopt uiterlijk bij uw overlijden;
- Stichting Vrienden levert geen tegenprestatie voor de gift.

Voor meer informatie neemt u contact op met Marian van Iersel. Dat kan via telefoonnummer 06-14645422 Of maak contact via ons contactformulier op onze website.

Meer Informatie