• Podium Toneel

Projecten & Activiteiten

De Vrienden van 't Dijkhuis bieden een helpende hand door een donatie of fiscaal aftrekbare gift aan de Stichting Vrienden van 't Dijkhuis. Hiermee kan de Stichting zich inzetten voor projecten, activiteiten en verbeteringen in en rond het verpleeghuis, die niet vanuit de AWBZ gefinancierd worden. Uw steun komt de leefomgeving van de bewoners ten goede en maakt het mogelijk dat de Stichting Vrienden van 't Dijkhuis middelen beschikbaar stelt voor extra voorzieningen en speciale projecten en activiteiten voor met name de bewoners van het Woon-Zorg en Verpleegcentrum 't Dijkhuis en omgeving.

In de afgelopen jaren hebben wij vele projecten kunnen realiseren met dank aan onze donateurs en sponsoren. Hier is een greep uit onze projecten en activiteiten:

 

Cadeau voor alle bewoners

Sinterklaas mocht in 2022 gelukkig weer naar het Dijkhuis om zijn Sinterklaascadeautjes te brengen.De Stichting Vrienden van ’t Dijkhuis had samen met Sint en het Dijkhuis een origineel cadeau bedacht. Zo had Sinterklaas een mooi gedicht en een prachtige glazen kandelaar met een veilig waxinelichtje. Deze kaarshouder kan ook worden gebruikt als bakje voor bijvoorbeeld chocolaatjes. Vanzelfsprekend zaten die ook in het pakket met een leuk pakje december servetjes erbij.

 

WIJ ZIJN U NIET VERGETEN

Bitterkoekjes voor bewoners van het Dijkhuis gesponsord door Bakkerij Nollen. In samenwerking met Jan Koehorst heeft de Stichting Vrienden van ’t Dijkhuis de opvolger van de bakkerij bereid gevonden om zijn maatschappelijke betrokkenheid te tonen waardoor 230 bewoners een verrassing kon worden aangeboden. Deze actie was bedoeld om de bewoners te laten weten dat zij niet worden vergeten in deze Corona tijd. Juist omdat er minder activiteiten worden georganiseerd. (voor meer foto's kijk op de website van Borne Boeit) https://www.borneboeit.nl

 

PATATDAG – PATAT VAN ECHTE PATATKRAAM

Even naar de cafetaria gaan is vaak niet mogelijk voor de bewoners van ’t Dijkhuis. Vandaar dat het éxtra genieten op Patatdag. Ieder jaar op een stralende zonnige dag biedt de Stichting Vrienden van ’t Dijkhuis de bewoners en de dagopvang patat, kroketten, frikandellen enz. aan. De bewoners kunnen dan buiten genieten onder parasols van deze heerlijke patat. De verzorgers en vrijwilligers maakten er ook dit jaar weer een groot feest van. (voor meer foto's kijk op de website van Borne Boeit) https://www.borneboeit.nl

 

Qwiek (“fietsbeleving”) Fietsen op bijvoorbeeld de Kinderdijk

Samen met de werkgroep is er een heuse belevingsgang opgezet in de gesloten afdeling van ’t Dijkhuis. Er is zelfs een echt terras, waar zij samen met hun dierbaren naar toe kunnen, met als achtergronden van Almelo en de Bornse Beek. Het is een soort woonstraat, met een kerkelijk nisje met foto van de Mariakapel in Borne, een belevingsweitje met vogelgeluiden en andere dierengeluiden en er zijn ‘knuffeldierenkopjes’. Er is zelfs een interactieve fiets met beeldscherm. De bewoners kunnen hier fietsen in Rotterdam, Amsterdam of Giethoorn. Allerlei herinneringen worden hier opgehaald. (voor meer foto's kijk op de website van Borne Boeit) https://www.borneboeit.nl

 

10 JAAR DIJKHUIS WILLEKE ALBERTI

Het 10 jarig bestaan van het "nieuwe" Dijkhuis werd op 29 september gevierd met een geweldig feest. Völle Wille, het enthousiaste Bornse Dameskoor, opende de feestmiddag door samen met de bewoners bekende oud Hollandse Liedjes te zingen. Manager Jos van der Wal bedankte alle sponsoren, waaronder de Stichting Vrienden van het Dijkhuis. Vervolgens kondigde hij, als grote verrassing, Willeke Alberti aan. Willeke Alberti gaf een swingende show en had zeer persoonlijke interactie met de aanwezigen in de volle zaal. Dansend, sprekend en foto's nemend met de genietende bewoners zong zij vol passie bekende liedjes van haarzelf zoals Spiegelbeeld, maar ook van haar vader Willy Alberti, Tom Manders, Ramses Shaffy en Claudia de Breij. (voor meer foto's kijk op de website van Borne Boeit) https://www.borneboeit.nl

 

Sinterklaasviering

Terwijl de bewoners, onder het genot van warme chocolademelk en strooigoed, Sinterklaasliedjes zongen, kwam Sinterklaas aan bij het Dijkhuis. Sint had drie kleurige vrolijke zwarte Pieten bij zich. Samen met de bewoners maakte Sinterklaas er een echt knalfeest van.

Tussen de vrolijke muziek en het zingen van Sinterklaasliedjes door was er een loterij en waren er lekkere drankjes en borrelhapjes. Na afloop stond er bij iedere bewoner een Sinterklaas/kerstpakket voor de deur, verzorgd door onze Stichting (voor meer foto's kijk op de website van Borne Boeit) https://www.borneboeit.nl

 

 

 

Diner veur ene

Tijdens het openingsfeest van het nieuwe podium voerde de in Borne geboren topacteur Laus Steenbeeke met zus Jonne deze, dit keer Twentse, eenakter op. De op leeftijd zijnde Mevrouw Jannink, viert haar verjaardag zoals ieder jaar, maar helaas zijn de uitgenodigde vrienden al overleden. Toch dineert zij met hen. James, haar butler is dan 'het viertal' vrienden. Hij proost vrolijk mee en drinkt alle glaasjes wijn op. James zwiert steeds meer rond de tafel en zijn gesprekken worden onduidelijker. Maar zoals ieder jaar had mevrouw Jannink een fijne verjaardag. (Foto: Borne Boeit)

 

Mycelium

De andere act tijdens de opening van het podium was de groep Mycelium uit Deventer. Maria Karsten, Jozka van Vuuren en Gerbrand Dijkstra zingen en spelen bekende liederen uit de Middeleeuwen, zoals 'Daar was een wuf dat spon' en 'Zeg kwezelke wildet gij dansen'. Ze zingen akoestisch. Ook hebben zij andere liederen uit diverse tijdperken en culturen op hun repertoire staan. Na het toneelstuk verzorgden zij de rest van de avond op zeer professionele wijze. Hun kleding is aangepast aan het tijdperk dat zij in hun liederen tot uitdrukking brengen.

Info Mycelium: www.muziekgezelschap-mycelium.nl

 

Winkel van Wezel

Grutter en slijterij van Wezel aan de Bleek nagebouwd in het Dijkhuis. Een stukje nostalgie waarvan de bewoners van 't Dijkhuis smullen. Heimwee naar grootmoeders tijd. Wie kent niet de authentieke indeling. Te beginnen bij de toonbank waarbij de rode weegschaal alsook de koffiemolen meteen in het oog springen. Verder een rek met stolpflessen gevuld met allerlei snoepgoed en niet te vergeten de fraaie achterwand met de vitrines gevuld met uiteenlopend koopwaar.

 

Braintrainer

In september 2013 is een Braintrainer voor de bewoners aangeschaft. De Braintrainer wordt gebruikt door de dagbesteding in het Dijkhuis en is gefinancierd door de Stichting Vrienden van 't Dijkhuis en Dr Hobert (Dit werd bekend tijdens de afscheidsreceptie in Borne).

Er worden door het grote succes van de eerste Braintrainer nog drie Braintrainers aangeschaft in 2016

 

Wensbomen

In de buurt van het restaurant in het Dijkhuis staan drie witte bomen (aangekleed met bladeren of bloemen die bij het seizoen horen) waarin de bewoners een kaartje kunnen hangen met daarop een handgeschreven wens. De Stichting Vrienden van t Dijkhuis laat zes keer per jaar, een van deze wensen in vervulling gaan. Zo is er onder meer een optreden van een zangeres geweest, een toneelvoorstelling, er zijn ansichtkaarten gemaakt waarop zaken in en rondom het Dijkhuis stonden en zijn de bewoners gezellig meegenemen voor een uitje in Borne

 

Connie Vink en Dick de Witte

Dinsdagmiddag 2 juni 2015 traden allround zangeres Conny Vink en de veelzijdige ras-entertainer Dick de Witte op in het Dijkhuis. Met een muzikale wereldreis met sfeervolle liedjes, verbazingwekkende variété-acts, prachtige duetten, komische situaties, swingende medleys en kolderieke muzikale parodieën gaven zij de bewoners een geweldige middag. Deze boeiende reis waarbij de bewoners zich UIT maar zeker Thuis voelden werd hen aangeboden door de Stichting Vrienden van ’t Dijkhuis.

 

Beweegtuin

Op 10 september 2012 heeft voormalig atlete, bewegingsexpert en televisiepersoonlijkheid Olga Commandeur een ‘beweegtuin’ voor ouderen geopend. Het kleurrijke en veelzijdige toestel in de tuin is geschikt om tal van oefeningen uit te voeren. Binnen de beweegtuin worden activiteiten in groepsverband georganiseerd.

De beweegtuin is gefinancierd door de gemeente Borne met provinciale subsidie en een bijdrage van de stichting Vrienden van ’t Dijkhuis.

 

Twents cabaret HOE?ZO!

De Stichting Vrienden van 't Dijkhuis heeft voor de zomervakantie 2013 een geweldige voorstelling georganiseerd met de echte Twentse cabaretgroep Hou?Zo! voor de bewoners van 't Dijkhuis in Borne. Zij hadden zo intens genoten van de voorstelling dat de Stichting Vrienden van 't Dijkhuis had besloten om de donateurs van de Stichting Vrienden van 't Dijkhuis ook te trakteren op een avond Twents Cabaret. Het was een echt succes!

 /

High Tea / Koffie en Appeltaart bij de STER 

De Stichting Vrienden van 't Dijkhuis organiseert deze middag voor de bewoners. De high tea of het uitje naar de STER is een heel groot feest voor bewoners van 't Dijkhuis in Borne. Zij worden dan getrakteerd op allerlei lekkere hapjes / appeltaart en soms wordt er gezorgd voor een muzikale omlijsting

ZO GEZELLIG.... EN ZO VEEL LEKKERS!

 

Kerstpreuverie

De preuverie wordt meestal gehouden in december. Tijdens de preuverie kunnen de bewoners genieten van allerlei heerlijke hapjes. De Stichting Vrienden van 't Dijkhuisheeft ook 3 wensbomen neergezet. De bewoners van het Dijkhuis kunnen een wens opschrijven en deze in de witte wensbomen hangen. Zes keer per jaar worden er wensen van de bewoners gehonoreerd.

 

musical de jantjes

De bewoners van 't Dijkhuis werden getrakteerd op een toneelvoorstelling. De voorstelling was in 't Kulturhus in maart 2011. Wie kent deze bekende volksmusical niet met vele bekende nummers oa Draaien draaien en Omdat ik zoveel van je hou. Spelers in de Jantjes: Capriccio '97 uit Borne. Het verhaal van de drie Jordanese matrozen Toon, Schele Malus en Dolle Dries, en hun vrouwen Jans en Blonde Greet. Met de bekende onsterfelijke liedjes als “Draaien, altijd maar draaien! En “Omdat ik zoveel van je hou”.

 

Verwendag

ECHT GENIETEN...

De bewoners van ’t Dijkhuis in Borne worden door lokale ondernemers (betaald door de Stichting Vrienden van 't Dijkhuis) in het zonnetje gezet. Iedereen wordt verwend de hele dag lang, door schoonheidsspecialistes, kappers en nog veel meer ondernemers.

 

Tentoonstellingen

Eens in de zoveel tijd wordt er een tentoonstelling gehouden in het Dijkhuis en vaak wordt dan aan de Stichting Vrienden van 't Dijkhuis een kleine bijdrage gevraagd als deze tentoonstelling echt een belevenis is voor de bewoners.

 

Voorjaarsmarkt

In 't Dijkhuis wordt ieder jaar een voorjaarsmarkt gehouden. Deze wordt georganiseerd in het Atrium. Er komen dan veel mensen op af ook uit Borne zelf.

 

Activiteit xx

In 't Dijkhuis wordt ieder jaar een voorjaarsmarkt gehouden. Deze wordt georganiseerd in het Atrium. Er komen dan veel mensen op af ook uit Borne zelf.